keskiviikko 25. maaliskuuta 2015



Minä olen Juho ja luet Kuume-blogia. Tervetuloa! Kerron sinulle tarinoitani matkan varrelta sanoin, kuvin ja videoin. Tämän blogin sivuilta löydät vinkkejä liittyen matkailuun, elämiseen, reppureissaamiseen, budjetin pitämiseen ja no, oikeastaan mihin tahansa. Tätä blogia voisi ehkä kutsua rehelliseksi matkablogiksi ihmisille, jotka eivät halua maksaa kahdeksaa dollaria kaljasta tai lukea muka-köyhien trust fund -hipsterien elämää suuremmista alternativemusa- ja Punk IPA -fiilistelyistä.

Tälle sivulle ilmestyy tasaiseen tahtiin kirjoituksia, kuvia ja videoita reissun päältä erikoisista ja ihan tavallisista asioista. Yhdistävänä tekijänä kaikilla on (tietysti minä!!) se, että nämä asiat ovat jollain tavalla muistamisen arvoisia.


Asun tällä hetkellä New York Cityssä, Harlemissa ja työskentelen harjoittelijana paikallisessa suomalaisessa instituutissa. Muutin tammikuun lopussa mukavasta Itä-Tuiran kattohuoneistostani kylmään ja lumiseen New Yorkiin ja tarkoitukseni on pakoilla Suomea mahdollisimman pitkään. Tässä tapauksessa kyse on hyvin pitkälti rahasta ja siitä, mitä elämälleni keksin, mutta New Yorkissa olen ainakin heinäkuun loppuun.


Miksi kuume?



Kuume sanana on kiehtova ja lääketieteellisen määritelmänsä lisäksi katson sen kuvaavan tilaa, jossa ihminen kaipaa jotain; odottaa jotain kuumeisesti tai epätoivoisesti selvittää levottomuutensa syytä. Kuume tässä tapauksessa merkitsee minulle tietynlaista inspiraatiota, luovuuden tilaa - monien taiteilijoiden kerrotaan tehneen jotain teostaan kuumeisesti, miltei transsissa.


Tämän blogin nimeksi kuume valikoitui siksi, että kuume on taistelua. Kehon kamppailua infektiota vastaan toki, mutta myös yksilön taistelua tyytymistä, harmautta ja alistumista vastaan; henkistä oman paikkansa löytämistä. Minulla on kuume, jota haluan ruokkia matkustamalla, kokemalla ja lähtemällä. Kuume, kiihko, antaumus, hehku, palo, polte. Kaikki nämä ovat syttymisen, inspiraation ja intohimon merkkejä - ja elämä ilman intohimoa on valhetta.


Kuume on eksistentialistinen kriisi.

Siinäpä kaikille sulateltavaa. Kertokaa totuutta rakastaville ja teennäisyyttä vihaaville kavereillenne Kuumeesta ja muistakaa elää!

-Juho a.k.a. DengueBro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti